# 2014 KENTUCKIANA CROP PRODUCTION SEMINAR DECEMBER 2-3, 2014 FRENCH LICK, INDIANA

## Tentative Agenda

(Credits applied for: CCA (as listed below); KY Pesticide Applicator CEUs & Indiana Pesticide CCHs pending--approved credits will be posted at www.kyagbusiness.org)

### TUESDAY, DECEMBER 2ND

Morning Session-Workshop A
\*All times are EST

8:00 a.m. Corn Disease Management in 2015

(1 hour) (CCA: PM)

Presenter: Kiersten Wise Purdue University

9:00 a.m. Improving Irrigation Design & Management

(1 hour) (CCA: SW)
Presenter: Lyndon Kelley
Michigan State University/Purdue
University

10:00 a.m. Break

10:15 a.m. Herbicide Resistance
Management & Managing
Herbicide Resistance
(1 hour) (CCA: PM)
Presenter: Ford Baldwin
Practical Weed Consultants, LLC

11:15 a.m. Adjuvants & the Power of the Water Droplet
(1 hour) (CCA: PM)
Presenter: Fred Whitford

Presenter: Fred Whitford Purdue University

TUESDAY, DECEMBER 2ND

Afternoon Session-Workshop B

1:00 p.m. Worms, Bugs, & Other Unwanted Guests (1 hour) (CCA: PM)
Presenter: Doug Johnson University of Kentucky

2:00 p.m. Updates on Alfalfa & Forage
Management
(1 hour) (CCA: CM)
Presenter: Ray Smith
University of Kentucky

3:00 p.m. **Break** 

3:15 p.m. Updates on Soybean & Corn
Parasitic Nematodes
(1 hour) (CCA: PM)
Presenter: Jamal Faghihi
Purdue University

4:15 p.m. Stored Grain Management-Decision Tools (1 hour) (CCA: CM) Presenter: Sam McNeill University of Kentucky

5:15 p.m. **Adjourn** 

5:30 p.m. **Reception** 

Dinner On-Your-Own

\*\*\*

# WEDNESDAY, DECEMBER 3RD

Morning Session-Workshop C

8:00 a.m. Precision Ag Technolgies & Agronomic Crop Management (1 hour) (CCA: CM)
Presenter: Bob Nielsen
Purdue University

9:00 a.m. Nutrition-Related Inputs for 2015: Cheap Crop, High Rent, & EDF at Your Door (1 hour) (CCA: NM) Presenter: John Grove University of Kentucky

10:00 a.m. **Break** 

10:15 a.m. Current Status of Wheat
Production in the Midwest
(1 hour) (CCA: CM)
Presenter: Chuck Mansfield
Purdue University/Vincennes
University

11:15 a.m. Geology/Soil Relations of South Central Indiana & Western Kentucky: What Role Do They Play In Productivity (1 hour) (CCA: SW) Presenter: Jerry McIntosh NRCS

12:15 p.m. **Lunch** 

#### WEDNESDAY, DECEMBER 3RD

Afternoon Session-Workshop D

1:00 p.m. Soybeans: 2014 & Beyond (1 hour) (CCA: CM) Presenter: Shaun Casteel Purdue University

2:00 p.m. Late-Season Nitrogen
Application for Corn
(1 hour) (CCA: NM)
Presenter: Jim Camberato
Purdue University

3:00 p.m. **Break** 

3:15 p.m. Use & Limitations of Corn & Soybean Fungicide Applications (1 hour) (CCA: PM)
Presenter: Don Hershman University of Kentucky

4:15 p.m. Corn Populations: How High Can You Go?
(1 hour) (CCA: CM)
Presenter: Carrie Knott
University of Kentucky

5:15 p.m. Adjourn

\*\*\*

#### **Registration Fees:**

-One Workshop \$70

-Two Workshops -Three Workshops -All Workshops \$100 (meal included) \$150 (meal included) \$200 (all inclusive)

-Exhibitor Table \$150

# **Hotel Information:**

Hotel reservations can be made at the French Lick Springs Hotel by calling (888) 936-9360 and using the group code 1214KCP. The Kentuckiana room rate is \$112/night and the reservation cut-off date is November 7, 2014.

Register online at www.kyagbusiness.org

The 2014 Kentuckiana Crop Production Seminar is sponsored by:







